Multe dintre gospodine pregatesc in aceasta perioada o multime de bunatati pentru sezonul rece. Printre acestea se numara si gogosarii in otet si veti vedea mai jos care este ingredientul neaparat necesar care trebuie adaugat in reteta.
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Se spala foarte bine gogosarii, se curata de seminte si de cotoare si se lasa la scurs. Intr-un vas mare se pun otetul, zaharul si sare si se pune totul la fiert. Dupa ce fierbe se toarna peste gogosari pana cand se acopera si trebuie lasati asa pana a doua zim recomanda acasa.ro. Este indicat sa folositi un vas in care puteti amesteca din cand in cand.
A doua zi se pun gogosarii in borcane sterilizate, dar pe langa ei se adauga si usturoiul, crengutele de hrean, frunzele de telina si foile de dafin. Se adauga si boabele de mustar si de piper. Se strecoara zeama si se toarna peste gogosari pana cand sunt acoperiti. Se inchid foarte bine capacele, apoi borcanele trebuie puse intr-un loc intunecat si racoros.
Legumele nu trebuie sa stea inghesuite.
Nu uitati de importanta condimentelor deoarece contribuie foarte mult la gustul final.
CITEȘTE ȘI: Satisfacţia propriei munci: Cum pregăteşti cea mai delicioasă zacuscă de fasole
Nu uitati de frunzele de telina, foile de dafin, mararul, boabele de mustar, hreanul si usturoiul. Pe langa faptul ca ajuta sa aiba un gust grozav, au rol antibacterian si sunt foarte sanatoase.
Pentru a evita ca muraturile sa faca mucegai se recomanda sa puneti in borcan un saculet din panza rara cu boabe de mustar in el, care sa acopere suprafata muraturilor.